ONDERHOUD ZONNEPANELEN

Voor een optimaal rendement is het essentieel om regelmatig onderhoud van uw zonne-installatie te laten uitvoeren. Door atmosferische luchtvervuiling en andere vervuilingen zoals fijnstof, uitwerpselen van vogels en roetafzetting worden zonnepanelen op den duur vuil. Het vuil blokkeert in bepaalde mate de opname van licht door de zonnecellen in het zonnepaneel. Hierdoor wordt de energieopbrengst gereduceerd. In een zonne-installatie bevinden zich naast zonnepanelen ook andere onderdelen die onderhoud nodig hebben, zoals de omvormers en de bekabeling. Voor een hoog rendement en maximale levensduur is het verstandig om minimaal één keer per jaar de zonnepanelen te laten reinigen en de gehele installatie te laten inspecteren.

ZONNEPANELEN REINIGEN

Zonnepanelen kunnen gemakkelijk beschadigd raken wanneer ze niet op de juiste wijze worden gereinigd. Het verkeerde schoonmaakmiddel kan bijvoorbeeld de zelfreinigende laag aantasten. Wij reinigen uw zonnepanelen met een natuurlijke zeep en de geschikte materialen, zodat het vuil op een veilige manier verwijderd wordt. Daarnaast verwijderen we preventief afval en bladeren van de daken om te voorkomen dat een verstopping van de hemelwaterafvoer ontstaat. Door de zonnepanelen vroeg in het voorjaar te laten reinigen, werken ze optimaal gedurende de lente en zomer, de periodes met de meeste zonuren.

ONDERHOUDSCONTRACT ZONNEPANELEN

Om er zeker van te zijn dat het onderhoud van uw zonne-installatie er niet bij inschiet, is het handig een onderhoudscontract af te sluiten. Onze onderhoudscontracten worden op maat gemaakt voor uw installatie. Afhankelijk van de installatie kan ervoor gekozen eenmaal of tweemaal per jaar het onderhoud uit te laten voeren door onze gekwalificeerde monteurs. In een onderhoudscontract kunnen de volgende werkzaamheden opgenomen worden:

  • Reinigen van alle panelen met een natuurlijke zeep
  • Testen en controleren van de werking van de omvormer(s)
  • Controleren en meten van alle bekabeling
  • Op afstand monitoren en controleren op totale werking van de installatie
  • Het preventief verwijderen van afval/bladeren op de daken

ONDERHOUD ZONNEPANELEN KOSTEN

Een onderhoudscontract wordt afgestemd op uw zonne-installatie, hiervoor kunt u vrijblijvend een offerte opvragen. Geen onderhoudscontract maar wel correctief onderhoud? Neem ook hiervoor gerust contact met ons op!

Contact


REGISTERED SOLAR SPECIALIST

Geotherm is geregistreerd Solar-Specialist. Onze Solar-Specialist heeft een opleiding gevolgd gericht op het kunnen geven van een goed onderbouwd advies en het leveren van de best renderende zonne-energie systemen. Bekijk hier meer informatie over deze opleiding.