Warmte Koude Opslag (WKO)

In een Warmte Koude Opslag (WKO) installatie wordt bodemenergie gebruikt voor het verwarmen en koelen van gebouwen. Het benutten van bodemenergie is een duurzame oplossing waarmee het verbruik van fossiele brandstoffen voor energieopwekking fors teruggedrongen wordt.

Werking WKO

In een WKO installatie wordt grondwater in de dieper liggende bodem benut als energiebuffer. Onderdeel van een WKO installatie is een warmtewisselaar waarmee in de winter koud water in de koude bron geïnjecteerd wordt en ’s zomers het opgewarmde water in een warme bron. In de zomer kan een gebouw gekoeld worden door het koude water op te pompen. ’s Winters wordt een gebouw verwarmd door het warme water op te pompen.

WKO Systeem

Er zijn verschillende soorten bodemenergiesystemen, zoals open systemen en gesloten systemen. WKO systemen zijn open bronsystemen. Het WKO doublet, de monobron en het recirculatiesysteem zijn voorbeelden van open bronsystemen. Geotherm levert voor bedrijven ook complete energiecentrales, bestaande uit bronnen en een volledige warmtepomp installatie. Daarnaast leveren we ook gesloten bronsystemen, waarbij warmte of koude (maar niet het grondwater) aan de bodem wordt onttrokken. Een voorbeeld van één van onze gesloten bronsystemen is het bodemcollector systeem.

WKO subsidie

Naast een lagere energierekening zijn er nog meer financiële voordelen verbonden aan het gebruik van bodemenergie. De overheid stimuleert investering in duurzame energievormen zoals bodemenergie met verschillende subsidies en regelingen. Zo kunnen ondernemers met de Energie Investeringsaftrek (EIA) 41,5 procent van de investeringskosten in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie aftrekken van de fiscale winst.

Meer informatie over WKO

Meer informatie over WKO of een vrijblijvend advies op maat? Neem gerust contact met ons op!

Waarom Geotherm?

  • Totaaloplossingen voor bodemenergie
  • Kwalitatief hoogstaande systemen
  • Kenniscombinatie van bodemkunde en installatietechniek
  • Uw belang is onze drijfveer! Service staat voorop!

Producten

Warmte-koude opslag monobron

Warmtepompinstallaties

Geothermsysteem

Storingen of problemen?

Heeft u een storing of ander service verzoek? Bel 033 299 7680 of stuur een e-mail naar storing@geotherm.nl


Onze klanten