Geotherm Energy Systems. Het duurzame alternatief.

Moermansk 300, 400 en 500

In de Amsterdamse Houthavens, op de kop van de Moermanskkade, worden de Moermansk 300, 400 en 500 gerealiseerd. De kantoorpanden van circa 5000 m2 bevinden zich in een gebied dat ooit een belangrijke haven was voor het overladen van timmerhout. De afgelopen jaren heeft er een enorme herontwikkeling plaatsgevonden, de Amsterdamse Houthaven is nu een aantrekkelijke plek om te wonen en werken.

De Moermansk 300, 400 en 500 hebben ieder hun eigen karakter. Alle drie de panden hebben vijf tot zes verdiepingen maar zijn wel onderscheidend van elkaar.

Onze oplossing

Geotherm heeft voor alle drie de panden een WKO-doublet en een warmtepompinstallatie met een verwarmingscapaciteit van 225kW geleverd. Er zijn in totaal zes boringen aangebracht met een diameter van 500 mm en een diepte van 60 meter.

De grootste uitdaging van dit project was dat de technische ruimte erg beperkt in omvang is. Er is te weinig ruimte om alle apparatuur op te stellen. Wij hebben dit opgelost door alle installaties van te voren in 3D te tekenen en prefab te maken, zodat er zo min mogelijk op locatie zelf gemaakt moest worden.

Ondanks deze uitdaging heeft Jarno Smal, projectleider bij Wessels Zeist, geen problemen ervaren en kijkt tevreden terug op de samenwerking. “Het contact met Geotherm was erg goed en verliep soepel, dit ging zonder problemen. Ik kijk tevreden terug op de afgelopen drie projecten waar wij met Geotherm samen hebben gewerkt. Van de voorbereiding tot uitvoering is alles erg goed verlopen.” Ook zou Jarno Smal Geotherm aanbevelen voor andere duurzame nieuwbouwprojecten.

Wij bouwen veel kantoorpanden en daar gaan tegenwoordig vaak WKO-installaties in. Mocht de opdrachtgever nog twijfelen dan zou ik zeker aanraden om even met Geotherm te gaan bellen.”

Duurzame energievoorziening nodig?

Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden

Wij bieden u een vast aanspreekpunt en sluiten onze werkwijze volledig aan op die van u.

Tybald de HarderDirecteur