Datacenterkoeling

Datacenterkoeling is cruciaal voor het optimaal functioneren van alle werkprocessen die plaatsvinden in een datacenter. Gewoonlijk bevat een datacenter een grote hoeveelheid kritische apparatuur, zoals servers die veel warmte genereren. Zonder een koelsysteem zou de temperatuur in een datacenter daardoor hoog oplopen. De kritische apparatuur moet te allen tijde beschikbaar zijn en een nauwkeurige temperatuurregeling is daarom van ongekend belang.

Sterke groei aantal datacenters

Het dataverbruik via de mobiele telefoon stijgt enorm en steeds meer bedrijven gaan in de cloud (externe dataopslag buiten het eigen netwerk of computer) werken. Om al deze data te verwerken zijn er steeds meer datacenters nodig. In Nederland neemt het aantal datacenters daardoor sterk toe. Voorheen waren ze vooral geconcentreerd in de omgeving Amsterdam, maar ook in andere steden – waar veel technologische bedrijven gevestigd zijn – vestigen zich steeds meer datacenters.

Energieverbruik datacenter

Het continu koelen van datacenters waarin apparatuur staat met een enorme capaciteit leidt tot een enorm energieverbruik. Wij onderzoeken voor u hoe deze apparatuur het beste gekoeld kan worden op de meest duurzame manier. Al meer dan 150 projecten, zoals datacenters met servers en glasvezelverdeelstations (POP), zijn voorzien van een Geotherm koelsysteem. Dankzij onze ruime ervaring kunnen we voor ieder project een op maat gemaakt systeem realiseren. Door het gebruik van duurzame bodemenergie wordt de CO2 uitstoot drastisch verminderd en bespaart u tot 95% op de energiekosten.

Meer informatie over datacenterkoeling

Wilt u meer informatie over onze koelsystemen voor datacenters? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Systeem

Voordelen bodemkoeling

  • Geluidsarme systemen
  • Besparing van 95% op koeling t.o.v. traditionele airco
  • Enorme verlaging CO2 uitstoot
  • Toepasbaar voor elk systeem van elke grootte

De datacenterkoeling oplossingen

Data-compact

Warmte Koude Opslag (WKO)

Geotherm systeem

Storingen of problemen?

Wanneer er een storing of een ander service verzoek is, kunt u bellen met 033 247 0030 of mailen naar storing@geotherm.nl Buiten kantooruren kunt u onze 24-uurs service dienst bereiken op 033-2992500


Onze klanten